Передплата 2024 ВЗ

Екологічно та безпечно: українці почали виготовляти папір з опалого листя (відео)

  • 29.10.2020, 19:35
  • 930

В Україні випустили першу промислову партію паперу з опалого листя

Про це повідомляє Укрінформ.

Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка, коли ще був школярем. Перша партія паперу з листя — 1,5 тонни. З нього робитимуть пакети, паперовий посуд і картон.

«Ми зіштовхнулися із низкою проблем, зокрема із відсутністю виробничих потужностей, які б дали змогу переробити опале листя на волокно у промислових масштабах. Але ми це зробили, вершиною на складному шляху стало виробництво однієї тонни промислового паперу на основі опалого листя. Папір нарешті володіє необхідними механічними характеристиками та відповідає поставленим вимогам», — розповів Валентин Фречка.

Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка
Технологію перероблювання паперу розробив Валентин Фречка

Торік розробники вперше протестували технологію з формування паперу. За рік вдалося відтворити все в умовах промислового виробництва.

Для створення такого паперу потрібно подрібнити й очистити листя. Потім його варять у гігантських чанах. Отримана маса рухається по конвеєру, втрачає вологу, розтягується і стає гладким папером. Далі вона переходить в наступний цех, де з неї роблять екологічне пакування для продуктів.

Читайте також: Австралійці створили туалетний папір із золота. 1,376 млн — ціна рулону

Під час виробництва сировину розігрівають лише до 40 градусів, тож на відміну від звичайного паління листя, жодна шкідлива речовина не виділяється в повітря.

Схожі новини