Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через фальсифікації на виборах в Борщагівській ОТГ відкриті три кримінальні справи

  • 28.10.2020, 13:24
  • 776

Поліція відкрила три кримінальні справи за порушення на виборах у Борщагівській ОТГ під Києвом

Про це повідомила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар.

Слідчі Києво-Святошинського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за фактами підкупу виборців, перешкоджання діяльності народного депутата України, а також надання неправдивих відомостей до Державного реєстру у Петропавлівській Борщагівці.

Вчора увечері Вікторія Сюмар повідомила, що у Борщагівській ОТГ на Київщині, де за попередніми підрахунками голосів перемагає кандидат від партії «Європейська Солідарність», відбувається масовий підкуп і фальсифікація результатів. Вона зазначила, що у приймальні нинішнього голови Петропавлівської Борщагівки Олексія Кодебського виявила великі суми готівки, списки виборців із підписами, протоколи з мокрими печтаками, пачки паспортних даних.

Заступник Олексія Кодебського та завгосп намагалися перешкодити Вікторії Сюмар документувати правопорушення і застосували фізичну силу до народної депутатки. На місце злочину терміново прибули народні депутати з фракції «Європейська Солідарність».

«Слідчі дії показали, що в цьому кабінеті була повна чорна бухгалтерія. Тобто тут зараз виявлено і списки виборців, і паспортні дані виборців, і гроші в кульку, і сфальшовані посвідчення членів ТВК, і навіть протоколи, на яких стоять мокрі печатки і які просто заповнювали», — зазначила Сюмар.

«Я написала заяву за фактом перешкоджання діяльності народного депутата. Це кримінальна стаття. Але очевидно, що не лише те, що мене побили, є головним порушенням. Очевидно, що те, що виявили в результаті слідчих дій — цілу чорну бухгалтерію фальсифікації виборів, це є кримінальне правопорушення. Все це фіксується зараз Національною поліцією. Складаються відповідні протоколи з понятими. Все це зараз буде вийматися для того, щоб були проведені слідчі дії. Я розумію, що пану Кодебському зараз напевно неприємно програвати після того, як він просидів 30 років на посаді сільського голови Петропавлівської Борщагівки, але я думаю, що він є під серйозним ризиком кримінальної відповідальності», — наголосила Вікторія Сюмар.

Схожі новини