Передплата 2024 «Добрий господар»

Смертність від коронавірусу в Європі зросла майже на половину, - ВООЗ

  • 28.10.2020, 12:35
  • 583

Представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Харріс заявила, що за останні тижні в деяких країнах Європи смертність внаслідок зараження коронавірусів COVID-19 зросла на 40%

Про це повідомляє ВВС.

Вона пояснила, що останнім часом в країнах Європи спостерігається динамічне, інтенсивне і тривожне зростання нових випадків зараження коронавірусом COVID-19, а також зростає смертність внаслідок зараження ним.

Найбільш тривожна ситуація зараз в Британії, Іспанії, Нідерландах, Росії та Франції.

Так, добова кількість смертей в Європі від COVID-19 зросла майже на 40%. Така цифра вийшла після порівняння показників смертності за два останні тижні. Водночас кількість нових випадків інфікування зросло на третину.

Читайте також: Іспанія запроваджує надзвичайний стан через спалах COVID-19

Представниця ВООЗ висловила стурбованість у зв’язку з переповненням лікувальних установ важкохворими пацієнтами з COVID-19, не зважаючи на в цілому більш ефективне управління можливостями лікарняних фондів.

«Проблема в тому, що відділення інтенсивної терапії в лікарнях починають заповнюватися дуже хворими людьми, тобто з важкою формою зараження», — попередила вона.

Різкий стрибок смертності стався в Італії: за останню добу повідомили про 221 смерть внаслідок COVID-19.

Харріс сказала, що ефективність нових обмежень, введених в ряді європейських країн, може бути проаналізована тільки через два тижні.

Щоб стримати негативну динаміку зараження коронавірусом, в Росії ввели обов’язковий масковий режим в місцях масового скупчення людей, в громадському транспорті, на стоянках, в ліфтах. У Франції збираються продовжити дію комендантської години. У Британії закликали громадян, які вже перехворіли на коронавірус, берегтися, оскільки вироблений імунітет може діяти тільки кілька місяців. У Словаччині проводять масове тестування всього населення. У Чехії ввели комендантську годину.

Станом на ранок середи, 28 жовтня, в Україні підтверджено 7474 випадки коронавірусу COVID-19.

Схожі новини