Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Соціальну дистанцію контролюють датчики: винахід ізраїльських розробників

  • 27.10.2020, 13:50
  • 647

В Ізраїлі створили пристрій для офісів, який слідкує, аби люди трималися дистанції

Інженери компанії PointGrab розробили «розумні датчики», які допоможуть підтримувати соціальне дистанціювання у громадських приміщеннях, про це пише vokrugsveta.ua.

Як зізнаються автори цього винаходу, він може розрахувати точну кількість і місцезнаходження людей у різних будівлях, включаючи офіси, готелі і ресторани. Також гаджет може визначити — наскільки далеко один від одного знаходяться люди і чи рухаються вони в одному напрямку.

Співробітники можуть налаштувати датчик таким чином, щоб їм надходило повідомлення кожного разу, коли вони знаходяться поруч з кимось протягом 30 секунд ближче, ніж на відстані 2-х метрів.

Першою незвичайний пристрій випробувала британська компанія Deloitte, яка встановила цю систему в одному зі своїх офісів. За словами керівництва, завдяки цим датчикам вони змогли розмістити в офісі на 30% більше людей, не нехтуючи при цьому правилами безпеки.

Варто зауважити, що система не ідентифікує співробітників, тому про порушення права на конфіденційність мови бути не може.

Схожі новини