Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Чехії запровадили комендантську годину

  • 27.10.2020, 10:30
  • 553

Введені раніше обмеження не змогли дати належного ефекту в боротьбі з коронавірусною інфекцією, заявили в уряді Чехії

Чеський уряд з середи, 28 жовтня, вводить заборону на пересування громадян з 21:00 до 05:00 ранку за місцевим часом в зв'язку зі збільшенням темпів поширення коронавірусу. Про це заявив міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула, передає Главком.

«Обмеження, що діють в Чехії протягом останніх днів, не дали належного ефекту, — зазначив він. — Уряд ухвалив рішення їх посилити. З 28 жовтня до 3 листопада забороняється вільне пересування громадян з 21:00 до 04:59 територією Чехії».

Водночас, допускаються деякі винятки з правил.

«Це термінові робочі поїздки і виходи з будинку для виконання обов'язків, пов'язаних із забезпеченням громадського порядку і наданням медичної допомоги населенню. Можна здійснювати невідкладні поїздки. Дозволено вигул собак в радіусі 500 м від будинку», — уточнив міністр.

Крім того, громадянам рекомендували обмежити соціальні контакти, а роботодавців попросили максимально перевести працівників на віддалену форму роботи.

За словами Примули, в країні з населенням майже 10,7 млн осіб може налічуватися до півмільйона тих, які заразилися коронавірусом. Більшість з них не перевірялися на наявність інфекції.

Схожі новини