Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Київщині «ЄС» подвоїла результати, у порівнянні з парламентськими виборами-2019

  • 26.10.2020, 17:41
  • 956

Партія «Європейська Солідарність» на місцевих виборах 25 жовтня на Київщині подвоїла результат, який був отриманий торік на парламентських виборах

Про це заявила під час брифінгу у Центральному штабі партії народний депутат України, лідер списку «ЄС» до Київської обласної ради Вікторія Сюмар. Вона наголосила, що партія стала переможцем по Київській області попри намагання сфальсифікувати результати волевиявлення з боку опонентів.

«Ми хочемо подякувати мешканцям Київщини за те, що підтримали саме „Європейську Солідарність“. Для нас це дуже важливо, це серйозна відповідальність в першу чергу. Ми подвоїли результат Європейської Солідарності» відносно минулорічних парламентських виборів", — констатувала Сюмар.

«Було багато чуток, що тут будуть різні переможці, великі плани на Київську область були у правлячої партії „Слуга народу“. Але зараз вони посідають друге місце, і очевидно, що відставання є таким, що „Європейська Солідарність“ посідає перше місце у Київській області», — зазначає Сюмар.

«Чому це дуже важливо? Останнім часом намагалися сказати, що „Європейська Солідарність“ це „регіональна партія Галичини“, і ця політтехнологічна теза дуже активно нав’язувалася політтехнологами Банкової. І найсмішніше, що вони й досі продовжують роздавати такі тези своїм депутатам», — говорить Вікторія Сюмар.

«Саме тому перше місце у Києві і Київській області говорить про те, що „Європейська Солідарність“ об’єднує Україну», — переконана Сюмар.

«У нас зараз триває паралельний підрахунок голосів. Ми розуміємо, що до Київської обласної ради окрім „Європейської Солідарності“ потрапляють „Слуги народу“, партія „За майбутнє“, „Батьківщина“, ймовірно потрапляє ОПЗЖ, і зараз намагаються затягнути до облради також партію „Наш край“. Якраз з цією партією було пов’язано найбільше порушень», — повідомила Вікторія Сюмар.

Вона нагадала про скандальну історію, коли в кандидата від «Нашого краю» були обшуки в ректораті Ірпінської податкової академії, де були вилучені спеціальні докази щодо можливого підкупу виборців і вручена підозра.

«Звичайно, результат „Європейської Солідарності“ не порадував владу, сьогодні зранку і вночі було дуже багато різних ситуацій з підрахунком голосів. Наш кандидат, який зараз найімовірніше перемагає в ОТГ в Українці, коли з Трипілля везли вже протоколи, на яких стояли мокрі печатки і підписи, — їхню машину зупинили представники Нацполіції і намагалися не допустити, щоб ці протоколи довезли до ОВК. Очевидно що це також була спроба зрізати результат нашого кандидата», — зауважує Вікторія Сюмар.

«Ми посідаємо перші місця і швидше за все йдемо на перемогу голів десь біля 10 ОТГ у Київській області. І це теж достатньо серйозний результат. В багатьох великих містах довкола Києва саме наші кандидати посідають або перші, або другі місця. Зараз триває підрахунок голосів, коли він завершиться, ми про це повідомимо», — зазначила Сюмар.

«У Київській області, як і декларувала партія „Європейська Солідарність“, найперше завдання для новообраних депутатів буде пов’язане з медициною. Ми добре усвідомлюємо сьогоднішні загрози: на Київщині погана ситуація із протидією коронавірусу. Більшість лікарень сьогодні переповнені. І очевидно, це ті питання, які потрібно вирішувати в першу чергу. Місцеві бюджети вже виснажені і ресурсу залишається все менше. Тому перерозподіл коштів з місцевих бюджетів має відбуватися строго вже не на якесь там піарне „Велике будівництво“. А йти в першу чергу на ті потреби, які сьогодні є ключовими викликами — як для України, як для Київщини, так і для всього світу. Наше завдання — це лікарні другої, третьої хвилі, закупка кисню і багато чого іншого», — перераховує Вікторія Сюмар.

Вона подякувала членам виборчих комісій, які відпрацювали у таких складних епідеміологічних умовах, в умовах тиску і фальсифікацій.

Схожі новини