Передплата 2024 «Добра кухня»

Ознаки того, що ви перехворіли на коронавірус

  • 26.10.2020, 20:10
  • 4 722

Дані озвучили британські медики з Оксфордського університету

Британські лікарі з Оксфордського університету дійшли висновку, що при легкій формі коронавірусу у людини можуть спостерігатися 5 характерних симптомів захворювання, на які пацієнти часто не звертають уваги, передає Радіо Трек.

Тимчасова аносмія

Це втрата нюху, яку викликає ураження нервових закінчень в периферійній і центральній нервовій системі. Багато людей плутають цей симптом зі звичайним закладенням носа.

Якщо наприкінці минулого року або на початку поточного у людини був такий симптом, то з високою ймовірністю вона вже перехворіла на коронавірус.

Синдром втоми

Інфіковані COVID-19 люди протягом одного або декількох днів відчувають втому і почуття апатії через те, що в організмі відбувається процес інтоксикації. Втома і млявість відчуваються відразу після нічного відпочинку і не проходять протягом дня до самої ночі.

Кон'юнктивіт

Печіння, свербіж, почервоніння і скупчення гною в куточках очей можуть бути ознаками ураження слизової при легкій формі перебігу COVID-19. Багато людей не звертають уваги на такі симптоми, вважаючи їх результатом ГРВІ або тривалого сидіння за комп'ютером.

«Ковідні» пальці

Так називають висип на пальцях рук або ніг, який з'являється у тих, хто заразився коронавірусом у легкій формі. Симптом зазвичай спостерігається у дітей або у молоді. Вони легше переносять хворобу.

Підозра на інсульт

Коронавірус може вражати не тільки легені, але й головний мозок. У пацієнтів з легкою формою інфекції медики спостерігали симптоми, схожі на ті, які бувають у людей в передінсультному стані: втрата свідомості, запаморочення, легке оніміння лицьових м'язів.

Фахівці вважають: якщо у людини були хоча б три з перерахованих симптомів, варто перевіритися на наявність антитіл до COVID-19 в організмі.

Схожі новини