Передплата 2024 «Добра кухня»

Відсидів за вбивство і перемагає на виборах: кримінальна історія з Кіровоградщини

  • 26.10.2020, 16:30
  • 738

Колишній народний депутат Віктор Лозінський, який сидів у в'язниці за вбивство, лідирує серед кандидатів на посаду голови ОТГ

Лозінський є кандидатом на голову Підвисоцької об'єднаної територіальної громади, що у Голованівському районі на Кіровоградщині. У комісії заявили, що перемога була «впевненою», але уточнили, що оформлення протоколів ще триває. Про це виданню «ВВС Україна» підтвердили в місцевій виборчій комісії.

У квітні 2010-го Віктора Лозінського засудили до 15 років ув'язнення за вбивство мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника, що відбулося у тому ж Голованівському районі. Тоді нардеп від БЮТ із місцевим прокурором та місцевим міліцейським головою закатували чоловіка, якого заскочили в мисливських угіддях Лозінського. Сам обвинувачений наполягав, що це була самооборона.

Після чотирьох років за ґратами у червні 2014-го він вийшов на волю «за станом здоров'я». Тоді у справу втрутився керівник уряду та генпрокурор, після чого прокуратура домоглася повернення Лозінського до в'язниці. Але вже 2016 року колишньому нардепу перерахували термін ув'язнення, згідно із «законом Савченко», за яким день у СІЗО рахується за два, і він вийшов на свободу.

Схожі новини