Передплатити Підтримати

Соковита курочка в духовці: три простих рецепти

Курка в духовці - це нескладна і дуже смачна страва, яку можна подати на святковий стіл або потішити рідних в будній день. Куряче м'ясо в духовці виходить ніжним і соковитим, рум'яним зверху і низькокалорійним

Інформує УНІАН.

Для приготування вам знадобиться ціла курка без нутрощів і потрухів.

Курка в духовці в медово-гірчичному соусі

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт.;
  • Мед — 3 ст. л.;
  • Часник — за смаком;
  • Спеції;
  • Сіль;
  • Перець.

Курку вимити і просушити серветками. Підготувати соус: дрібно нарізати часник, змішати його із соусом, додати сіль і спеції за смаком. Змастити всю курку соусом зверху та всередині і поставити на 30 хвилин в холодильник для просочення.

Розігріти духовку до 200°. Курку покласти на застелену фольгою форму. На дно форми налити трохи води, щоб м'ясо добре пропеклося. Випікати курку 1 годину при 200°. Перед подачею на стіл полити курку соусом, який залишився у формі для запікання.

Курка в духовці з рисом

Інгредієнти:

  • Курячі стегна — 3 шт.;
  • Рис — 1 стакан;
  • Аджика — 1 ст. ложка;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Часник — 5 зубчиків;
  • Масло рослинне (для смаження) — 3−4 ст. ложки;
  • Перець чилі — 3 колечка (за смаком);
  • Приправа для плову — 1 ч. ложка;
  • Вода — приблизно 1,5 склянки (об'ємом 180 мл);
  • Сіль — за смаком.

Курячі стегна або інші шматки курки вимити, зрізати жир і натерти аджикою. Залишити на 30 хвилин. Цибулю дрібно нарізати, моркву нарізати соломкою. Рис промити до прозорості.

На сковороді з маслом 5 хвилин смажити рис, потім додати моркву і смажити ще 5 хвилин. На дно форми для запікання викласти засмажку, потім зверху розподілити рис і покласти кільця перцю, посолити, посипати приправою для плову.

На рис викласти куряче м'ясо. Між шматочками покласти цілі зубчики часнику. Залити форму гарячою водою, щоб вона повністю покривала рис.

Закрити форму фольгою і поставити в духовку на 1 годину при 180°. За 10 хвилин до готовності зняти фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося.

Запечена курка із сиром і картоплею по-французьки

Інгредієнти:

  • Картопля — 800 г.;
  • Курячі стегна або крильця — 800 г.;
  • Цибуля ріпчаста — 200 г.;
  • Сир твердий — 150 г.;
  • Майонез — 200 г.;
  • Сіль — за смаком;
  • Перець чорний мелений — за смаком.

Картоплю нарізати тонкими кружечками. Цибулю — тонкими півкільцями. До цибулі додати 100 г. майонезу і перемішати. У форму для запікання покласти на дно картоплю, зверху половину цибулі, потім куряче м'ясо, на нього другу половину цибулі. Накрити фольгою і випікати 1 годину при 180°.

Через годину м'ясо витягнути з духовки, перевірити м'якість картоплі. Якщо картопля не готова, випікати ще 30 хвилин. Натерти сир на тертці, змішати з майонезом і викласти на курку і картоплю. Поставити в духовку ще на 20 хвилин до рум'яної скоринки. Перед подачею прикрасити зеленню.