Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протести у Білорусі: люди вимагають виконання народного ультиматуму

  • 25.10.2020, 16:15
  • 650

У Білорусі перед маршем опозиції, на якому вимагатимуть виконання народного ультиматуму, силовики стягували спецтехніку в центр Мінська. Почалися затримання та розгони людей

Про це інформує TUT.BY.

Колони зі спецтехніки та водометів помітили в різних районах Мінська. Також повідомляється про закриття низки станцій метро та проблеми з інтернетом.

Окрім цього, ще до початку акції затримали фотокореспондента Комсомольской правды та журналіста Новага часу.

Протестувальники вирушили до стели Мінськ — місто-герой. Вони кричать різні лозунги та тримають в руках біло-червоно-білі прапори.

Радыё Свабода повідомляє, що на акції в Мінську зібрались близько 50 тисяч людей. Водночас у місті Ліда силовики вже розігнали протестувальників. Чоловіків били кийками, є затримані.

У Гродному ОМОНівці «розчистили» одну з вулиць від людей. Деяких протестувальників затримували, деяких — били. Одного з чоловіків силовики вдарили кийком по голові, у нього пішла кров.

Читайте також: Як Лукашенко Білорусь Путіну продає

Нагадаємо, 13 жовтня Світлана Тихановська висунула Олександру Лукашенку ультиматум: він має до 25 жовтня зупинити насильство проти протестувальників, звільнити політв'язнів і оголосити про відставку.

У неділю, 25 жовтня, в Мінську проходить масштабний марш опозиції, на якому білоруси вимагатимуть виконання народного ультиматуму.

Після масових фальсифікацій на виборах президента Білорусі 9 серпня по всій країні почалися протести і страйки. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів.

Схожі новини