Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У «день тиші» поліція зафіксувала масові порушення: на Львівщині теж

  • 24.10.2020, 16:30
  • 747

Найбільше порушників у Рівненській області

У «день тиші» напередодні місцевих виборів, 25 жовтня, коли заборонена будь-яка агітація поліція вже склала 54 протоколи за порушення. Загалом зафіксовано 181 порушення, пов’язане з незаконною агітацією. Про це інформує Нацполіція.

Поліція зазначає, що здебільшого незаконна агітація була присутня на білбордах — 96 виявлених випадків, 44 — роздача відповідної продукції, 16 — на будівлях, 12 — заклики голосувати за партію або кандидата.

П'ять випадків агітації виявили у ЗМІ та розміщеної на автомобілях, дві агітації без ознак належності до політичної сили та одну зафіксували в громадському транспорті.

Наразі комунальники демонтовують агітаційні матеріали.

Найбільше порушували у таких областях: Рівненській — 39 разів, у Харківській — 22, у Київський та Львівській — по 13, у Дніпропетровській — 12, у Донецькій та Черкаській — по 10, у місті Києві та Тернопільській області — по 8, у Волинській та Чернівецькій — по 7, в Одеській та Чернігівській — по 5, у Миколаївській та Кіровоградській — по 4, у Вінницькій, Житомирській та Херсонській — по 3, у Сумській — 2, у Донецькій, Запорізькій та Луганській — по 1.

Поліція закликала всіх громадян дотримуватися виборчого законодавства та не порушувати вимог «дня тиші».

Схожі новини