Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Johnson & Johnson відновила тестування вакцини від COVID-19

  • 24.10.2020, 12:50
  • 582

Раніше випробовування призупинили через невідому хворобу одного з учасників

Компанія Johnson & Johnson продовжила тестування вакцини від COVID-19. Раніше це зробила фірма AstraZeneca. Вони були призупинені через погіршення стану двох добровольців випробувань. Про це інформує The Wall Street Journal.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США почало розслідування після того, як в одного з пацієнтів, який погодився випробувати вакцину Johnson&Johnson виявили невідому хворобу. Пізніше з’ясувалося, що в чоловіка стався інсульт після того, як він отримав вакцину.

Фахівці не виявили жодного зв’язку з тим, що його міг спровокувати препарат, тож рекомендував компанії продовжити випробування.

Зараз Johnson & Johnson проводить третій етап випробування вакцини. На ньому препарат повинні випробувати до 60 тисяч добровольців із різних країн. Очікується, що вакцина буде готова до початку 2021 року.

Окрім цього, у вересні британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca теж призупинила випробування вакцини від коронавірусу у всьому світі через «незрозуміле захворювання» одного з добровольців. Але невдовзі відновила виробництво.

Третя фаза випробувань вакцини, яку AstraZeneca розробляє спільно з вченими з Оксфордського університету, почалася в США в кінці серпня. У тестах беруть участь 30 тисяч дорослих американців.

Схожі новини