Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністр Резніков розповів про обмін полоненими із РФ

  • 23.10.2020, 18:30
  • 765

Україна подала списки на обмін утримуваними особами за чотирма категоріями та розраховує на можливість найскорішого звільнення перших десяти громадян, які потребують медичної допомоги

Про це заявив віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, відповідаючи на питання Укрінформу.

«На сьогодні ми знаходимося в режимі перемовин. Українська сторона подала списки за чотирма категоріями на ім’я відповідного модератора ОБСЄ. І сьогодні стоїть питання про одну з можливих перших хвиль з 10 осіб, які особливо потребують звільнення у зв’язку з певними медичними показниками. Ми маємо надію, що окупаційний режим, який працює під дахом Російської Федерації, все ж таки завершить свої формальні речі. Тому є шанс, що ми дійдемо до нового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб», — повідомив Резніков.

Він відмовився називати прізвища згаданих 10 осіб та наголосив, що часові рамки обміну передбачити складно.

«На жаль, використовують (представники ДНР/ЛНР — ред.) людей як заручників для того, щоб у перемовинах максимально виторгувати по інших позиціях», — пояснив віцепрем’єр.

Він також запевнив, що контакти у безпековому та гуманітарному аспектах в рамках ТКГ відбуваються постійно.

Схожі новини