Передплата 2024 «Добра кухня»

Продукти від нудьги (перелік)

Усі ми деколи сумуємо і впадаємо у відчай. І щоб підняти собі настрій, дехто починає більше їсти, налягаючи на солодощі. Однак чи може це насправді повернути бадьорість духу?

Виявляється, що так, правда, їсти потрібно «правильні» продукти. Пропонуємо їжу, яка справді здатна поліпшити настрій у період апатії.

Банан по праву заслу­жив звання найбільш по­зитивного фрукта. У його склад входять вітамін В6 і серотонін, які здатні викликати у людини від­чуття, схоже на ейфорію. Якщо ви відчуваєте при­плив втоми і сумних по­чуттів, побалуйте себе бананом, він точно до­поможе.

Шоколад, причому темний, — це єдині соло­дощі, які справді підніма­ють настрій, тоді як цукор, навпаки, лише притягує негативні емоції. Вся справа в какао-бобах, які використовують для при­готування шоколаду. Вони містять фенілетиламін, який допомагає організ­му виробляти ендорфіни — гормони щастя.

Злаки. Гречана, вівся­на і пшоняна каші — дже­рело складних вуглево­дів, які дають нашому тілу багато енергії. До того ж вони багаті на клітковину, магній і триптофан, які беруть участь в утворенні серотоніну — гормону, що відповідає за гарний на­стрій.

Горіхи — джерело ко­рисних речовин. Крім того, вони містять оме­га-3 жирні кислоти, ві­таміни групи В, селен і триптофан. Ці речовини сприяють активній і пра­вильній роботі нашого мозку, а також піднімають настрій.

Спеції. Такі пряно­щі, як кардамон, кориця, мускатний горіх, бадьян, гвоздика, мають воісти­ну запаморочливий аро­мат. Своїм запахом вони здатні заспокоїти нервову систему і викликати по­зитивні емоції. Їх можна додавати у напої, випічку або каші.

Газета «Добре здоров"я»

Схожі новини