Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від COVID-19 померло подружжя медиків: 13-річний хлопчик осиротів

  • 23.10.2020, 16:30
  • 1 372

Дружина померла вранці, а чоловік помер увечері після того, як дізнався про її смерть

На Київщині в містечку Тараща від коронавірусу померло подружжя медиків: 39-річна Галина та 51-річний Валентин Степченко. Про це пише OBOZREVATEL.

У Таращанській ЦРЛ досі не можуть прийти до тями від трагедії, яка сталася з їхнім лікарем-анестезіологом, завідувачем відділення Валентином Степченком. Із найперших днів карантину лікар був фактично на передовій боротьби з цією інфекцією, але ось сам врятуватися не зміг.

Валентину Степченкові був 51 рік
Валентину Степченкові був 51 рік
Валентин Степченко і син Антон
Валентин Степченко і син Антон

Як розповів один із його колег, першою в сім'ї захворіла дружина Валентина Галина. Вона працювала медсестрою в місцевому центрі первинної медико-санітарної допомоги.

«Начебто спочатку захворіла вона. А через три-чотири дні вже зліг і чоловік. Вони тиждень або навіть більше лікувалися вдома. Нічого дивного, тому що в нас 90% хворих лікують коронавірус вдома. У реанімації перебуває кілька пацієнтів. А потім у них пішло ускладнення, стрімко розвинулася пневмонія», — розповідає колега лікарів.

Спочатку в лікарню забрали Галину. Вона була в реанімації, колеги збирали для неї гроші, оскільки їй були необхідні дуже дорогі антибіотики — по 10 тисяч гривень за флакон. Через кілька днів у лікарню відвезли й Валентина, він теж був у реанімації. Також захворів і їхній син, його теж відправили до лікарні.

«Галя пролежала в реанімації близько тижня. Вона померла вранці. Її чоловік перебував в іншій лікарні, і йому не говорили про смерть дружини. Але хтось йому зателефонував і все-таки розповів. Йому стало гірше від такої звістки, і до вечора його теж не стало», — згадує колега.

Син Антон тиждень не знав про смерть батьків. У день похорону його якраз перевели з інтенсивної терапії в звичайну палату, лікарі сказали, що в нього все буде добре. Хлопчик здогадувався про трагедію, оскільки ні тато, ні мама йому не дзвонили й не відповідали, коли він сам їх набирав.

І все-таки в неділю приїхала тітка Антона і все йому розповіла, щоб він не дізнався сумну звістку від сторонніх людей.

«Вона сказала: „Антоне, ти не хвилюйся, все буде добре“. На що він відповів: „Добре вже ніколи не буде“. Він був вражений, що померли обоє батьків», — розповіла знайома родини Анжеліка.

У самої Галини в селі Салиха неподалік від Таращі залишилася літня мама, сестра і брат. У Валентина є сестра, яка зараз збирається оформити опікунство

Схожі новини