Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибори і дезінфекція: жодна виборча дільниця ще не забезпечена засобами захисту – Денісова

  • 23.10.2020, 14:50
  • 589

Наразі жодна виборча дільниця ще не забезпечена засобами для температурного скринінгу та дезінфекційними розчинами перед днем виборів 25 жовтня

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«На сьогодні ще жодна дільниця ще не забезпечена таким скринінгом і такими дезінфекційними розчинами, щоб людина могла скористатися і обробити собі руки. Нам усі говорять про те, що на дільницях нібито вони всім будуть забезпечені. Сьогодні п'ятниця. Ми дуже хочемо, щоб усі дільниці були забезпечені, щоб цими засобами вони скористалися, щоб дійсно потім не відбулося таке, що буде в рази збільшуватися кількість хворих на коронавірус після цих виборів», — зазначила омбудсмен.

Денісова поінформувала, що представники уповноваженого ВР з прав людини перевіряють і перевірятимуть під час виборів 25 жовтня, як реалізовуються всі карантинні заходи.

Крім того, за словами Денісової, Офіс омбудсмена звертатиме увагу під час моніторингу 25 жовтня на проведення опитування громадян, ініційованого Президентом.

«Це питання в чек-листі вже є, і наші монітори разом з громадськістю, разом з особами з інвалідністю, з тими, хто хоче і буде задіяними, такі доручення мною підписані та надані, будуть перевіряти і обставини, в яких будуть відбуватися ці опитування», — розповіла Денісова.

Схожі новини