Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Моніторингову групу не можна підкупити. Немає масок, антисептиків – адмінпротокол!»

У цьому запевняє заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк

Львів — у «помаранчевій» карантинній зоні, а це означає, що моніторингові групи, які шукають у закладах торгівлі та кав’ярнях порушення, працюють на всі сто. Упродовж останніх днів групи обстежили кількасот закладів (щодня по 200−350), виписують по чотири протоколи на день. Для порівняння, це така сама кількість грубих порушень правил карантину, як у пік карантинних обмежень (навесні).

Ринок «Добробут» оштра­фовано" на 34 тисячі гри­вень, деякі кафе — на 17 тисяч. Із початку карантину у місті Лева суди винесли низку рішень про штрафи на 204 ти­сяч гривень, складено 487 ад­мінпротоколів. Дев’ять закла­дів-порушників закрито.

Нагадаємо, міська комі­сія з питань надзвичайних си­туацій ухвалила рішення про посилення роботи моніто­рингових груп для перевірки суб’єктів господарювання та міського транспорту на дотри­мання всіх карантинних захо­дів. Рейди проводять щодня — у посиленому режимі.

Як розповіла «ВЗ» заступ­ниця міського голови Льво­ва з питань житлово-кому­нального господарства Ірина Маруняк, типові порушення, які зафіксовано за останні дні, — працівники магазинів, кафе, ресторанів працюють без ма­сок. Критична картина — у цен­трі, на периферії порушників трохи менше. Бувають випад­ки, коли в кафе є антисептики, вчасно провітрюють приміщен­ня і миють поверхні, але офіці­анти працюють у приспущених масках чи без рукавичок. У тако­му випадку, каже Ірина Маруняк, заклад отримує «останнє китай­ське попередження». Наступ­ного дня туди ж таємно навіду­ється моніторингова група, аби перевірити, чи виправили не­доліки. Якщо все по-старому — протокол і штраф! За сло­вами чиновниці, є заклади — злісні порушники. Такі дово­диться закривати. Мовляв, вірити на слово немає сенсу. Типове порушення — при вхо­ді гостям закладу не міряють температуру.

«Не було жодного випадку, коли хтось із власників ресто­ранів, де було викрито грубі по­рушення карантину, намагався силою виштовхати інспекторів, — продовжує розмову Ірина Ма­руняк. — Моніторингову групу не можна підкупити. В її складі — правоохоронці. Немає масок, антисептиків — адмінпротокол!

Схожі новини