Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З будинку зникли... 180 тисяч доларів

Бізнесмена у Брюховичах закатували до смерті

15 жовтня, близько 22.00, троє невідомих у «балаклавах» проникли у будинок, що у селищі Брюховичі поблизу Львова. Зв’язали та жорстоко катували 61-річного власника будинку, який від отриманих травм помер. 58-річну дружину теж били, але залишилась живою. За попередньою інформацією, з будинку зникли 180 тисяч доларів. Злочинці втекли.

За повідомленням поліції Львів­щини, близько другої години ночі на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про розбійний на­пад на будинок у селищі Брюхови­чі. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група Шев­ченківського відділу поліції, опе­ративники карного розшуку, а та­кож співробітники інших служб та підрозділів на чолі з керівництвом поліціїЛьвівщини.

Як дізналися журналісти, Ме­числав Жеребецький був засно­вником шести компаній, які за­ймалися купівлею, продажем та орендою нерухомості. Напере­додні підприємець продав нерухо­мість, і вдома у нього було близько 180 тисяч доларів готівкою.

Очевидно, Жеребецький довго не зізнавався, де гроші… Дружи­ну бізнесмена злочинці посадили в альтанці. Завдали їй кількох уда­рів. Зв’язали скотчем і попереди­ли, щоб не чинила спротиву, тоді буде жити. Коли зловмисники вте­кли, жінка змогла розірвати скотч та зателефонувала у поліцію.

Нагадаємо, у січні розбійний напад стався у Радехові. Озброєна банда з п’яти осіб, ховаючи облич­чя під чорними масками, вдерлася у помешкання директора держав­ного лісомисливського підприєм­ства Степана Данькевича. Дітей і найстаршу жінку бандити замкну­ли в окремій кімнаті, а подруж­жя господарів зв’язали і почали жорстоко катувати. Б’ючи допи­тувалися, де ті зберігають гроші і цінності. Забравши скромні зао­щадження (за даними «ВЗ», йдеть­ся про менше, ніж тисячу доларів і кілька тисяч гривень), розбійники втекли з місця. Від важких побоїв і пережитого шоку дружина Степа­на Данькевича померла.

А ще кілька років тому схожий груповий напад скоїли на родину сільського голови у Рогатинсько­му районі Івано-Франківщини. «Почерк» бандитів був той самий: нічний напад, зв’язування госпо­дарів, їх катування, грабіж і зник­нення. Як і у радехівському ви­падку, не витерпівши знущань, дружина господаря померла. Роз­бійників із Прикарпаття після три­валих розшуків затримали — вони «гастролювали» по багатьох райо­нах.

Схожі новини