Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Карантин карантином, а Свято сиру і вина – «за розкладом»

Попри пандемію коронавірусу організатори не відмовилися від проведення традиційного свята

Із 23 по 25 жовтня у палаці Потоцьких та на подвір’ї Палацу мистецтв відбудеться традиційне Свято сиру і вина. За квиток потрібно буде викласти сто гривень (так само коштував минулого року).

Кожному гостю подарують скляний дегуста­ційний келих і пригостять п’янким напоєм. Як розповів «ВЗ» організатор гастрономічного фестивалю Андрій Сидор, гості Свята сиру і вина повинні дотримуватися усіх карантинних заходів — маски, дезінфекція рук, дистанція.

«У нас була ідея скасувати свято або перенести до кращих часів, — сказав пан Сидор. — Але пора­дилися з багатьма учасниками ярмарку і вирішили все ж провести в іншому форматі — ярмаркування та дегустацій. Під час фестивалю усі будуть суворо дотримуватися дистанції, і на цьому наголошуватиме та закликатиме ведучий свята. Навіть традиційна да­вильня винограду буде іншою, ніж минулих років, — з дотриманням дистанції. Також участь у давленні ви­нограду будуть брати лише зіркові гості — співак Олег Скрипка та кілька власників винних брендів».

На гостей чекають ярмарок крафтових сирів і вин, різні майстер-класи. «Фішкою» свята буде дегуста­ція-концерт від Олега Скрипки та Le Grand Orchestra. Усі знають Олега, як музиканта та лідера гурту «ВВ». А 23 жовтня на подвір’ї палацу Потоцьких гості свя­та можуть дізнатися про Скрипку, як про винороба та автора лінійки елітних вин.

Одна з найвідоміших виноробень України готує для гостей фесту лімітовану партію вина «Каберне» 2018 року — зі спеціальними фестивальними ети­кетками. У рамках фестивалю діятиме «Винна шко­ла», яка стане щорічною. Куратором цього напряму є Богдан Павлюх автор і засновник блогу про вино, голова Львівського осередку «Асоціації сомельє України».

Схожі новини