Передплата 2024 «Добра кухня»

РФ переселила до Криму пів мільйона своїх громадян - Джапарова

  • 21.10.2020, 08:35
  • 673

Після незаконної анексії Криму російські окупанти перетворили півострів на військову базу та продовжують цілеспрямовану політику щодо зміни його демографічної структури, заявляє заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова

Про це Джапарова заявила під час віртуального круглого столу під егідою «Атлантичної ради», що був присвячений спротиву кримських татар утискам та репресіям з боку окупаційної адміністрації РФ, цитує «Укрінформ»

«У тому, що стосується Криму — окупанти перетворили його на військову базу, і будь-яка дія Росії, зокрема, будь-який інфраструктурний проєкт, мають очевидне військове призначення. Навіть ті дороги, які вони збудували у Криму, призначені для посилення їх військової присутності…

Вони витісняють українське населення з Криму. З іншого боку, вони завозять туди російських громадян. Ми маємо різні цифри, але навіть за російською статистикою 100 тисяч із чимось росіян заїхали до Криму, але неофіційна цифра є у п’ять разів вищою. Ми вважаємо, що принаймні пів мільйона російських громадян вже зараз у Криму, і це, безумовно, є величезною загрозою для національної безпеки".

Читайте також: Путін переконаний, що відносини РФ та України зіпсувалися не через Крим

Вона зауважила, що для України ці питання є дуже чутливими, адже Росія використовує демографічну чистку як вже свій «класичний» інструмент для приховування власних злочинів. Окупанти влаштовують для місцевого населення психологічний терор, проводять свавільні арешти та систематичні обшуки з єдиною метою — залякати людей, забрати в них свободу на спротив та на самовираження.

Схожі новини