Передплата 2024 ВЗ

Російський пропагандист Корчевніков знову розгулює вулицями Києва

  • 20.10.2020, 19:15
  • 1 203

До столиці України знову приїхав телеведучий "Россия-1", генеральний директор релігійного телеканалу "Спас" Борис Корчевніков, який відвідував окупований Росією Крим

Про це повідомив активіст Сергій Стерненко у Facebook.

Пропагандист оприлюднив фото з Києва і ще одне на борту гелікоптера.

Стерненко зазначає, що росіянин літає Україною на вертольоті кума Путіна Віктора Медведчука: у Корчевнікова тут зйомки на запрошення дружини політика Оксани Марченко.

Читайте також: У центрі Києва затримали «ополченця» з «ДНР»

Нагадаємо, 11 квітня український блогер та активіст Сергій Стерненко опублікував у Facebook інформацію про те, що за рішенням суду СБУ відкрила кримінальне провадження проти Корчевнікова за незаконний перетин кордону.

Корчевніков їздив до Криму після окупації Росією півострова у 2014 році. Так, у липні 2019 року він публікував в Instagram фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також викладав фото з геолокацією «Кримські гори» й «Ореанда».

У жовтні 2019 року Корчевніков відвідав Київ. Він опублікував фотографію з фестивалю православного кіно «Покров», на якому нібито отримав нагороду.

Також Корчевніков виклав фото з Києво-Печерської лаври і монастирів УПЦ МП. Тоді в СБУ заявили, що «даних щодо здійснення Корчевніковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано».

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач пояснював тоді, що запрошував на свій фестиваль «Покров» до Києва Бориса Корчевнікова — російського ведучого каналу «Россия-1», який, зокрема, називав українців «фашистами» та «хунтою», — виключно як церковного представника.

26 квітня СБУ закрила кримінальне провадження проти Корчевнікова.

Схожі новини