Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Івано-Франківську розпустили обласну виборчу комісію: що трапилося

  • 20.10.2020, 13:15
  • 707

Центральна виборча комісія достроково розпустила обласну Івано-Франківську територіальну виборчу комісію через те, що вони вчасно не виготовили плакати й буклети

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Члени обласної комісії не виготовили плакати й буклети про партії, які йдуть на вибори до облради, — це порушує права партій і виборців. ЦВК попросила поліцію перевірити звільнених членів обласної комісії.

Читайте також: Голова ЦВК вважає, що його хочуть звільнити

Крім того, місцеві осередки політичних партій можуть не пізніше 15:00 20 жовтня подати до ЦВК кандидатів до територіальної виборчої комісії. Як тільки комісію сформують — вона має терміново виготовити плакати й буклети.

Вони відбудуться 25 жовтня. На них українці обиратимуть міських, сільських та селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських та селищних рад.

Це перші місцеві вибори за новим виборчим законодавством. Вони відбудуться за відкритими списками: тепер громадяни можуть обрати не лише політичну партію, а й конкретного кандидата зі списку політсили. Це означає, що виборці самі визначать, хто має представляти ту чи іншу партію в органах місцевої влади. Тобто список, який початково формує політична партія, може кардинально відрізнятися від того, який ми отримаємо після голосування. Усе залежить від виборців.

Схожі новини