Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський назвав умову, за якої впровадять жорсткий карантин

  • 20.10.2020, 10:15
  • 666

Президент Володимир Зеленський запевнив, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Тоді в Україні введуть жорсткий карантин

Про це заявив Зеленський на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім…

Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи".

Читайте також: ПЛР-тести і карантин: нові умови для українців запровадила Румунія

Він закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

Нагадаємо, 17 жовтня Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко стверджував, що МОЗ впорається з кількістю хворих до 10 тисяч.

16 жовтня в Україні зафіксована найбільша добова кількість хворих на COVID-19 — 6 410 осіб та найбільша кількість летальних випадків — 109.

Схожі новини