Передплата 2024 ВЗ

У США викинули "подарунки" Путіна

  • 20.10.2020, 09:35
  • 841

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) викинуло несправні апарати штучної вентиляції легень, які Росія весною передала США

Про це повідомляє BuzzFeed.

На початку пандемії коронавірусу президент США Дональд Трамп у розмові із очільником Росії Володимиром Путіним попросив про допомогу.

Тоді Кремль відправив до США 45 апаратів ШВЛ та інше медичне устаткування із підписом «Від Росії з любов’ю».

Вже у квітні FEMA розподілила апарати по лікарнях Нью-Йорка та Нью-Джерсі. Проте їх не застосовували у лікуванні пацієнтів через технічні проблеми, які почались одразу, як техніку передали із РФ.

Наразі ж, за даними FEMA, апарати утилізовані.

«Передані апарати ШВЛ були утилізовані відповідно до вимог із утилізації шкідливих відходів», — повідомив представник агентства.

Читайте також: На тобі, небоже, що мені негоже! «Гуманітарка» Путіна виявилася показовим жестом

Коли саме «допомогу» Росії відправили на смітник — невідомо, оскільки ще у травні у FEMA повідомляли про переміщення їх на склади через технічні проблеми.

Зокрема, використання російських апаратів вимагало спеціальних адаптерів, яких не було в лікарнях. А декілька моделей взагалі загорілись в російських лікарнях, після чого їх виробництво зупинили.

Зазначається, що виробник цієї техніки перебуває у санкційному списку США.

Нагадаємо, у травні повідомлялось, що російські апарати штучної вентиляції легень, які, можливо, стали причиною пожеж у російських лікарнях, не використовувались у США та будуть вилучені.

Схожі новини