Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Далай-лама вперше поспілкується з українцями — як долучитися

  • 19.10.2020, 19:50
  • 780

Лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV уперше поспілкується з українцями в прямому ефірі завтра, 20 жовтня

Саму трансляцію можна переглянути на Facebook-сторінці організаторів — EdCamp Ukraine. Ефір триватиме з 6:30 до 7:30 англійською мовою з перекладом українською, пише офіційний сайт Далай-лами.

Як зазначають організатори, три головні фокуси діалогу — Освіта для миру, Мир у світі людей та Пандемія і її вплив на людство.

«Перші два відображають головні цінності, які сповідує сам Далай-лама: важливість освіти, яку він називає „релігією майбутнього“, і необхідність пошуку миру в конфліктному світі. Третій фокус, про пандемію, сформулювало саме життя», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що питання від українок і українців протягом 10 днів збирали на сайті події — найкращі з них ведучі поставлять Далай-ламі під час діалогу.

«Люди часто запитують про спільні для всіх українців негаразди: війну на Сході, відсутність сталого розвитку. Багато ставлять і загальнолюдських запитань: про пошук мети, щастя, миру з оточенням і собою. Цікавляться думкою Далай-лами про різні філософські питання, ідеї, і навіть, про дієту чи шлюбну зраду. А через те, що ми — освітянська спільнота, багато запитань надсилають педагоги, які прагнуть передавати дітям не тільки академічні знання, але й формувати м’які навички: уміння співпереживати, брати відповідальність, діяти разом, бути стійкими», — розповідає голова Ради EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

Схожі новини