Передплата 2024 «Добрий господар»

«Справа Василя Стуса»: мережі вибухнули коментарями на підтримку автора та його «забороненого» видання

  • 19.10.2020, 18:30
  • 877

Дарницький районний суд заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса без дозволу Віктора Медведчука, але це стало найкращою рекламою для книги

19 жовтня Дарницький районний суд заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса без дозволу проросійського політика, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Суть позову зводиться до того, щоб вилучити з продажу — фактично, заборонити поширення книги в будь-якій формі і на будь-якій території. Видавництво Vivat збирається оскаржити рішення суду — а поки повідомляє про те, що весь тираж книги розкупили «за кілька хвилин», пише НВ.

Вахтанг Кіпіані також повідомив, що видавництво вже замовило додаткові тиражі, а для замовлення книги можна написати і йому особисто.

Користувачі соцмереж також виступили на підтримку Вахтанга Кіпіані та його книги і навіть запустили флешмоб, в якому закликають купувати книгу, щоб про «Подвиги лідера ОПЗЖ дізналася вся країна».

Переглянути цей допис в Instagram

📗

Допис, поширений Unicorn & Wine (@unicornandwine)

Хтось із користувачів трохи підредагував статтю в українській Вікіпедії про ефект Стрейзанд — це феномен, коли спроба видалити якусь інформацію призводить лише до її поширення.

Схожі новини