Передплата 2024 «Добрий господар»

У «ЄС» вважають, що заборона поширювати книгу про «Справу Стуса» – це сценарій повернення України в орбіту «русского міра»

  • 19.10.2020, 14:09
  • 1 065

Рішення Дарницького районного суду про заборону поширювати книгу Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» через згадування в ній лідера проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука є прямим доказом сценарію повернення України в орбіту «русского міра», який реалізує діюча влада України

Таку заяву оприлюднила пресслужба партії «Європейська Солідарність».

«Рішення суду запроваджує в незалежній Україні класичну цензуру, притаманну для відсталих тоталітарних країн, та перекреслює усякі перспективи побудови в Україні вільного демократичного суспільства.

Повзучий реванш «п'ятої колони» Кремля вже дійшов до заборони історичної правди щодо репресій тоталітарного режиму проти видатного діяча української національно-визвольної боротьби.

Кожен політик має нести відповідальність за власні дії, тому спроба Медведчука приховати свою роль у «справі Стуса» є спробою викривити факти. А заборона поширювати історичну книгу з достовірними даними повертає нашу державу в часи сталінських репресій, коли все українське знищувалося", — йдеться у повідомленні.

«Європейська Солідарність» вважає подібне «правосуддя» неприпустимим і закликає всі політичні сили, які беруть участь у виборчому процесі, надати публічну оцінку таким діям проросійської ОПЗЖ.

Схожі новини