Передплата 2024 «Добра кухня»

На упакуванні заморожених продуктів виявили коронавірус: чи загроза інфікування

  • 18.10.2020, 12:30
  • 805

Китайський Центр з контролю та профілактики захворювань вперше виявив частинки коронавірусу на зовнішньому боці упакування заморожених харчових продуктів

Вірус виявили на упакуванні харчових продуктів у прибережному місті Циндао, провінції Шаньдун в Китаї, Цього місяця там зафіксували десяток нових випадків коронавірусу, більшість з яких пов’язані з медзакладом, де лікуються інфіковані іноземні мандрівники, про це передає Громадське.

У китайському Центрі додали, що поки не було зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом унаслідок контакту з замороженими продуктами. Ризик інфікуватися таким способом існує, проте він дуже низький.

У Центрі вказують, що таким чином вірус може заражати людей через подібні забруднені поверхні. Тим самим вперше поза лабораторією було підтверджено, що новий вірус за певних умов може зберігатися на упакуванні протягом тривалого часу.

Дослідники радять людям, які працюють із замороженими продуктами, не торкатися їх без засобів захисту. Також їм рекомендують не чіпати рот, ніс або очі до зняття робочого одягу, на який може потрапити вірус, і до наступного миття рук, а також регулярно проходити тестування на COVID-19.

У Китаї вже заборонили деяку імпортну продукцію, зокрема морепродукти з Індонезії та курячі крильця з Бразилії, після виявлення коронавірусу на транспортних контейнерах та харчових упакувань. Ймовірно, подібна історія буде й із замороженими продуктами.

Схожі новини