Передплата 2024 ВЗ

Вчені зробили прорив у боротьбі із COVID-19

  • 17.10.2020, 17:15
  • 1 948

Оксфордські вчені розробили надзвичайно швидкий діагностичний тест, який виявляє та ідентифікує віруси менш ніж за п'ять хвилин, зокрема й коронавірус

Метод дозволяє з високою точністю відрізнити SARS-CoV-2 від негативних клінічних зразків, а також від інших поширених респіраторних патогенів, таких як грип, йдеться на сайті університету.

Метод стосується безпосередньо мазків із зіву від пацієнтів із COVID-19, без необхідності виділення геному, очищення або ампліфікації вірусів, і полягає у швидкому маркуванні вірусних частинок у зразку короткими флуоресцентними ланцюгами ДНК. Потім використовується мікроскоп для отримання зображень зразка, кожне з яких містить сотні флуоресцентно позначених вірусів.

Читайте також: Розумний годинник може визначити коронавірус: дослідження

Програмне забезпечення швидко і автоматично визначає вірус, наявний у зразку. Цей підхід заснований на тому факті, що різні типи вірусів мають відмінності в їхньому флуоресцентному маркуванні через різний хімічний склад їхньої поверхні, розмір і форму.

Нагадаємо, британські медики під час нового дослідження дійшли висновку, що одночасне інфікування грипом і новим коронавірусом призводить до загострення патологічних процесів, а це у шість разів збільшує ризик смерті від COVID-19.

Схожі новини