Передплата 2024 ВЗ

На Майдані попрощалися з ветераном, який вчинив самоспалення

  • 17.10.2020, 16:55
  • 849

У Києві на Майдані Незалежності в суботу попрощалися з Миколою Микитенком, ветераном АТО, який у ніч на 11 жовтня підпалив себе на Майдані

Про це повідомляє Укрінформ та Суспільне.

Незважаючи на дощ, на церемонію прощання прийшли більше сотні людей. Зокрема, були присутні ветерани АТО, рідні Миколи Микитенка, активісти, небайдужі кияни.

Прощання відбувається на тому місці, де Микитенко у ніч проти 11 жовтня в однострої з бойовими нагородами вчинив самоспалення.

Як зазначила донька ветерана Юлія, її батько чинив протест проти політики капітуляції Володимира Зеленського.

Юлія Микитенко повідомила, що батька поховають у Житомирській області.

За словами Юлії, після самопідпалу і смерті її батька з нею контактували лише побратими, волонтери та громадські активісти. Ніхто з Офісу президента або представників влади до дівчини не звертався.

Донька Микитенка також повідомила, що її батько не надсилав письмових звернень щодо розведення військ на Донбасі, але «дуже болісно сприймав ситуацію і несправедливість».

«Він бачив всі звернення ветеранів до Зеленського і навіть не самі дії, а повне ігнорування свого населення чинною владою мало найбільший вплив».

Читайте також: Чоловік привітав Путіна показовим самопідпалом

Нагадаємо, у ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності Микитенко облив себе горючою сумішшю і підпалив.

Речниця Нацполіції Оксана Блищик повідомила УП, що чоловік отримав 90% опіків тіла, він перебував у лікарні в тяжкому стані.

Донька Микитенка Юлія повідомляла, що мотиви його вчинку суто політичні: «незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії».

Схожі новини