Передплата 2024 ВЗ

У ВООЗ забракували популярні ліки від ковіду

  • 17.10.2020, 10:35
  • 791

Всесвітня організація охорони здоров’я провела низку досліджень з метою підтвердження ефективності відомих препаратів проти коронавірусу типу COVID-19

Про результати досліджень повідомили на сайті ВООЗ.

У рамках глобального дослідження «Солідарна терапія», координованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я, стало відомо, що схеми застосування Ремдесивіру, Гідроксихлорохіну, Лопінавіру/Ритонавіру та Інтерферону мали незначний вплив на 28-денну смертність або перебіг COVID-19 у госпіталізованих пацієнтів. Іншими словами, ці препарати неефективні в боротьбі з вірусом типу COVID-19.

У ВООЗ повідомили, що дослідження охоплювало понад 30 країн. Досліджувався вплив препаратів на загальну смертність, початок інтубації на апараті ШВЛ і тривалість перебування в лікарні у 28-денному періоді.

Читайте також: У Львові випробовуватимуть український препарат «Біовен» проти коронавірусу

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України виділив 46 811,5 тисячі гривень на закупівлю препарату Ремдесивір. У МОЗ заявляли, що цей імуноглобулінний препарат необхідний для пацієнтів з важкою формою коронавірусу.

Раніше Європейська комісія підписала перший контракт на постачання до 500 тисяч курсів лікування препаратом від коронавірусу Ремдесивір. Виробництвом ліків займатиметься американська компанія Gilead. У закупівлі великої партії препарату беруть участь 36 країн, серед яких всі країни ЄС, країни ЄЕЗ, Велика Британія, Албанія, Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Косово і Боснія.

Схожі новини