Передплата 2024 ВЗ

Найдовша у світі картина

64-річний художник-любитель з Німеччини Петер Гере завершив роботу над створенням, за його словами, найдовшої картини у світі – монументального твору The World Union Vision – “Бачення світового союзу”

Картина аж 192 метри завдовжки! Майстер працював над цим проєктом майже два десятиліття. Цього тижня зробив останній штрих і поставив під­пис над заключним фрагментом, при­свяченим Аргентині. На ньому худож­ник зобразив засніжену Патагонію, створивши плавний перехід до зимо­вого ландштафту Ісландії, з якого й розпочав роботу 2001 року. Такі плав­ні переходи між країнами на окремих фрагментах символізують для автора ідею мирного сусідства та існування.

Робота складається зі 192 фраг­ментів розміром 100 на 70 сантиме­трів кожен — за кількістю держав-чле­нів ООН на момент початку проєкту. Для вибору мотивів Петер викорис­товував фотографії, зроблені друзя­ми і знайомими під час зарубіжних подорожей.

Гере працює у хімічній промисло­вості. Писати картини навчився сам. Створення кожної з частин займало близько 50 годин. Найближчим ча­сом Гере має намір подати заявку на внесення результату своєї багаторіч­ної праці до Книги рекордів Гіннесса.

Схожі новини