Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МОЗ розповіли, коли в Україні вироблятимуть вакцини

  • 15.10.2020, 17:30
  • 703

В України є можливість запустити власне виробництво обов’язкових вакцин

Україні необхідно забезпечити виробництво власних вакцин проти дифтерії, правця, кору та інших хвороб. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ.

«Ми маємо створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення вакцинами. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити», — зазначив міністр.

За його словами, є три виробника, з якими МОЗ обговорювало розробку вакцин, і які мають відповідні потужності.

«Я кажу про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору. Це питання нашої біобезпеки. Як показує COVID-19, нам необхідно мати власне виробництво. Навіть якщо на першому етапі це буде дорожче», наголосив Степанов.

Також очільник МОЗ додав, що Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу.

«Ми займаємося цим 5 місяців, починаючи з травня. Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на 8 мільйонів доз щодо цієї ініціативи. Паралельно МОЗ веде перемовини також з такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac», — сказав Степанов.

Схожі новини