Передплата 2024 «Добра кухня»

Понад 70% заражених коронавірусом носили маски: дослідження

  • 15.10.2020, 11:10
  • 786

Дослідження показали, що понад 70% з 154 інфікованих COVID-19 учасників, були інфіковані, не зважаючи на дотримання рекомендацій

Згідно з дослідженням Центрів по контролю і профілактиці захворювань США (CDC) маски і покриття для обличчя не на 100% ефективні в запобіганні поширенню коронавірусу, про це передає mignews.com.

Дослідження показало, що понад 70% з 154 інфікованих COVID-19 учасників, були інфіковані, не дивлячись на дотримання рекомендацій. Деякі з заражень могли бути викликані зняттям захисних покриттів з особи перед їжею або питтям.

Інша можливість — це повітряний потік, «інтенсивність якого може вплинути на передачу вірусу, навіть при дотриманні рекомендацій».

Це пояснює інцидент в медичному центрі Сураські в Тель-Авіві, де лікар і дві медсестри могли заразитися коронавірусом через аерозоль, що надходить з апарату штучної вентиляції легенів.

Попри це, маски для обличчя, як і раніше вважаються найбільш ефективним засобом уповільнення поширення вірусу, і медичні органи в усьому світі рекомендують їх носіння і дотриманням соціальної дистанції.

Схожі новини