Передплата 2024 «Добра кухня»

Американські фармацевти починають випробування вакцини від коронавірусу на дітях

  • 14.10.2020, 13:50
  • 736

Майже сотня осіб вже погодились взяти участь в експерименті

Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. планує розпочати випробування своєї експериментальної вакцини проти коронавірусу на дітях віком від 12 років. Про це повідомляє CNN.

Дитяча лікарні Цинциннаті вже цього тижня розпочне вакцинацію підлітків у віці від 16 до 17 років, пізніше будуть вакциновані й діти у віці від 12 до 15 років.

Компанія отримала дозвіл від відповідних регуляторних органів США. Понад 90 батьків відгукнулися на заклик взяти участь в експерименті.

«Ми дійсно думаємо, що вакцинація дітей і підлітків буде важливим компонентом в боротьбі з поширенням вірусу… Я думаю, що важливо пам'ятати про те, що, хоча рівень смертності серед дітей, хворих на коронавірус, нижчий, ніж серед дорослих, він не дорівнює нулю. У дітей можуть розвинутися серйозні наслідки, і це неможливо передбачити. Вони також можуть заразити інших, більш вразливих людей», — сказав директор Центру досліджень вакцин у лікарні Роберт Френк.

Компанія Pfizer розробила дві вакцини, які тестує разом з німецькою фармацевтичною компанією Bio-Tech. У разі отримання дозволу від регуляторних органів вона розраховує виготовити до 100 мільйонів доз до кінця 2020 року і 1,3 мільярда доз до кінця 2021 року.

Схожі новини