Передплата 2024 «Добрий господар»

Журналісти-розслідувачі знайшли спонсора партії Шарія

  • 13.10.2020, 10:15
  • 2 955

Всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта фінансує діяльність політичного проєкту "Партія Шарія", лідером якого є проросійський пропагандист Анатолій Шарій

Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», які посилаються на листування партійців «Партії Шарія», отримане від джерел

Згідно інформації журналістів, Анджела Василівна Ларкіна, яка є керівником низки підприємств, за якими стоїть бренд БРСМ-Нафта, схвалює всі неофіційні фінансові витрати на діяльність політпроєкту пропагандиста Шарія, партія якого бере участь у місцевих виборах.

Так, згідно офіційного звіту, за перший квартал 2020 року «Партія Шарія» отримала 1 168 653 гривень «пожертв», з яких на зарплату співробітників витратили 224 714 гривень, однак, згідно неофіційної звітності, лише за один місяць партія витратила на зарплати 1,3 мільйона гривень.

Читайте також: «Цукерка від педофіла»: Майкл Щур популярно пояснив, хто такий Шарій

Відзначимо, що гонорари різноманітних експертів, які в ефірі телеканалів просувають Анатолія Шарія та його політпроєкт в цю суму не входять.

Журналісти повідомили, що кожен із згаданих вище експертів має свою категорію «професійності» та отримує гроші за чітко встановленим прайсом. Винагорода за участь в ефірі стартує від $ 45.

Засновник видання, журналіст Денис Бігус відзначає, що сумнівів у справжності отриманої від джерел інформації немає. За його словами, в листуванні та звітах наявні персональні дані партійців, номери їх банківських карток та решта конфіденційної інформація, якої немає у відкритому доступі.

Журналісти також зазначили, що повний об`єм свідчень, який їм вдалося зібрати, вони передали правоохоронцям.

Схожі новини