Передплата 2024 ВЗ

В одеській гімназії вчителька цькувала україномовну ученицю

  • 12.10.2020, 17:35
  • 1 131

В Одесі після скандального інциденту в гімназії №4, де викладачка малювання влаштувала булінг школярці за відповідь на уроці українською мовою, директор навчального закладу звільнила працівницю

Про це повідомляє директор міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич у фейсбуці.

«Щодо ситуації в гімназії № 4. Як людина: не просто вражена. Як мама і жінка уявляю емоції учениці й хочу висловити свою підтримку: в тебе надзвичайно гарна мова, дитино… Розвивай її і надалі», — зазначила Буйневич.

Водночас як чиновник вона наголосила, що «поведінка вчителя, на мою думку, абсолютно несумісна з діяльністю у закладі освіти». «Директором ухвалене рішення про звільнення (викладачки — ред.) за ст. 41 п.3 (вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи) КЗпП України», — заявила директор департаменту.

За словами Буйневич, зараз очікується відповідний наказ «зі зверненням до компетентних органів».

Директор департаменту від імені освітян вибачилася перед батьками і дитиною: «Нам, учителям, хочу побажати — не закривати серце від почуттів вихованців. Такий тон, тиск і зміст сказаного назавжди позбавляють дитячої довіри та любові».

Читайте також: «Не хочу з ним сидіти — у нас психологічна несумісність!«

Як повідомлялося, аудіозапис інциденту, що стався минулого тижня в гімназії № 4 на вул. Болгарській, був опублікований фейсбук-групою «Батьки SOS». Учениця, яка забула вдома альбом для малювання, сказала про це викладачці українською мовою.

За це викладач спочатку почала її лаяти, а згодом грубо відчитала: «Бачите, що у нас твориться. Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище нас. Альбом не принесла, малюнки не принесла, а права качає. І мовою буде прикриватися тут мені…», — сказала дівчинці викладачка.

Схожі новини