Передплата 2024 «Добрий господар»

Чехи заговорили про локдаун

  • 12.10.2020, 17:15
  • 881

Прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш не виключає введення «локдауну» – масового закриття освітніх, державних і торгово-розважальних установ через епідемію

У Чехії через стрімке поширення коронавірусу з понеділка, 12 жовтня, набули чинності нові обмеження, які діятимуть протягом двох тижнів. Про це повідомляє Czech Radio.

Із понеділка зачинилися двері чеських галерей і музеїв, а також замків, палаців і всіх аналогічних пам'яток архітектури і культурних центрів. Закриті обсерваторії і планетарії. Набула чинності заборона на проведення ярмарків, циркових виступів і вар'єте, конгресів і симпозіумів.

На два тижні скасовані всі спортивні заходи — як аматорські, так і професійні. Це стосується також першої футбольної ліги і хокейної вищої ліги, де раніше дозволяли проводити матчі без глядачів. Заборонені матчі і тренування на закритих спортивних майданчиках, заняття спортом просто неба можливі за участю максимум 20 осіб.

Читайте також: У Мадриді планують ввести надзвичайний стан

Закриті всі дитячі розважальні гуртки і спортивні секції, окрім груп продовженого дня в школах. Для учнів другого ступеня початкової школи (з 5-го по 9-ий клас) вводиться комбінована система навчання — класи будуть розділені на дві групи, які відвідуватимуть заняття почергово.

Вводять заборону на відвідування лікарень, будинків для літніх людей та інших соціальних установ. Державні установи (загси, муніципалітети тощо) відкриті лише 2 дні на тиждень на 5 годин.

У релігійних заходах — похорон, хрестини і меси, що проводять в закритих приміщеннях, можуть брати участь до 10 осіб. Раніше кількість учасників становила 100 осіб.

Прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш зазначив, що не виключає введення «локдауну» — масового закриття освітніх, державних і торгово-розважальних установ через епідемію.

Уряд і представники кризового штабу також відзначили: якщо запобіжні заходи не допоможуть, то в країні введуть додаткові обмеження. Основна причина — різке зростання кількості заражених. У п'ятницю, 9 жовтня, було зафіксовано 8 618 нових випадків — при цьому населення Чехії становить 10,7 млн. осіб. Водночас в Україні за останню добу зафіксували 4 420 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Тільки на Харківщині, приміром, виявили понад 700 хворих.

Схожі новини