Передплата 2024 «Добрий господар»

Дистанційне навчання і штрафи за неносіння масок повертаються

  • 11.10.2020, 17:11
  • 1 752

Президент України дав доручення посилити карантинні заходи - студентів вищих навчальних закладів відправлять на дистанційне навчання та збільшать штрафи за недотримання протиепідеміологічних правил

Зокрема, було прийнято рішення: тимчасово перевести вищі навчальні заклади на дистанційне навчання; осінні канікули в школах повинні початися до 15 жовтня; в «червоних» і «помаранчевих» зонах запровадити обмеження роботи закладів громадського харчування, ресторанів, клубів — з 22:00 заклади повинні будуть закриватися.

У Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Для роботи в інфекційних відділеннях будуть залучені інтерни та студенти старших курсів медичних вузів.

Міністерство охорони здоров'я збільшить кількість ПЛР-тестів з 30−35 тис. до 50 тис. за добу. Для цього уряд надав 260 млн грн на збільшення кількості тестів на коронавірус, з яких 100 млн грн на контрактування приватних лабораторій, 160 млн грн на додаткову закупівлю реагентів та лабораторного обладнання.

Також президент доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень від коронавірусу.

Президент доручив вирішити проблему із забезпеченням киснем. До кінця місяця місцеві влади повинні обладнати 80% ліжкомісць з хворими COVID-19 подачею кисню.

Верховній Раді пропонується розглянути зміни в закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Так, підприємців, установи та організації, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без масок, можуть почати штрафувати. Передбачається, що штраф буде збільшено до 3400−5100 гривень.

Схожі новини