Передплата 2024 ВЗ

У Мінську залишилися посли тільки двох країн ЄС, - ЗМІ

  • 10.10.2020, 17:30
  • 800

В білоруській столиці з послів країн Європейського Союзу станом на 10 жовтня 2020 року залишилися тільки посол Австрії і посол Італії

«Решта послів країн ЄС відкликано в свої столиці для консультацій», — наголошуються у повідомленні. Про це пише TUT.by, журналісти якого посилаються на власні джерела.

Польща на вимогу режиму самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка скоротила 32 співробітників свого посольства у Мінську та відкликала посла, Литва — теж повернула посла та 5 дипломатів. Відповідно, влада Лукашенка теж повернула додому своїх послів у Польщі та Литві, яких незмінний керівник Білорусі неодноразово звинувачував у підтримці спрямованих проти нього масових протестів, що тривають в країні з 9 серпня, тобто після останніх президентських виборів.

Після цього рішення про відкликання власних послів з Білорусі одна за одною стали приймати країни — члени Європейського Союзу. Йдеться про Латвію, Естонію, Чехію, Словаччину, Болгарію, Румунію, Німеччину, Велику Британію.

Усі ці країни також не визнають Лукашенка законно переобраним президентом. Натомість вони проводять зустрічі й перемовини зі Світланою Тихановською, яка нібито (за версією ЦВК) програла вибори.

Схожі новини