Передплата 2024 «Добрий господар»

COVID-19 лікуватимуть плазмою крові: міністр Степанов розповів про експеримент

  • 10.10.2020, 11:10
  • 822

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що вони розпочинають експериментальний проєкт із лікування COVID-19 плазмою крові, і що почнуть вони з відбору плазми

«Під час засідання Кабінету міністрів, ми прийняли важливу постанову щодо початку запровадження пілотного такого проєкту експериментального лікування щодо збору гіперімунної плазми, потім з виготовленням імуноглобуліну. Що це таке? Гіперімунна плазма — це плазма від людей, які перехворіли вже на COVID-19. І ця плазма має антитіла. Зараз у багатьох країнах світу (провідних країнах) — відбувається клінічне випробування саме щодо імуноглобуліну, який виготовлений з такої плазми. Ми теж починаємо цей процес. Спочатку нам треба зібрати плазму і потім передати на виготовлення цього імуноглобуліну, щоб потім вже у рамках клінічних випробувань почати його використовувати на території України», — сказав Максим Степанов під час брифінгу.

За його словами, сам імуноглобулін, який пройшов клінічні випробування на території України, і використовувався під час коронавірусної хвороби, показав непогані результати і буде внесений до протоколу лікування, якщо так вирішать лікарі.

«Так, попередньо, переговоривши з ними, вони мають таку думку, щоб внести його саме до протоколу. Ми вважаємо, що імуноглобулін, який виготовлений саме з плазми, має ще антитіла, буде мати ще більшу таку користь і більший ефект при лікуванні коронавірусної хвороби», — додав міністр.

Схожі новини