Передплата 2024 «Добрий господар»

Вірменія і Азербайджан домовилися про режим припинення вогню

  • 10.10.2020, 08:30
  • 618

Режим припинення вогню вводиться для обміну утримуваними особами і тілами загиблих при посередництві Міжнародного комітету Червоного Хреста

У Нагірному Карабасі, де загострилося військове протистояння Вірменії та Азербайджану, з 12.00 суботи, 10 жовтня, почне діяти режим припинення вогню. Про це домовилися в Москві міністри закордонних справ Вірменії і Азербайджану Зограб Мнацаканян і Джейхун Байрамов на зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає Інтерфакс.

Зазначимо, що переговори в Москві тривали більше 10 годин.

Режим припинення вогню вводиться для обміну утримуваними особами і тілами загиблих при посередництві Міжнародного комітету Червоного Хреста. Його умови будуть узгоджені додатково, зазначає МЗС РФ в своїй заяві.

Крім того, Єреван і Баку за посередництва співголів Мінської групи ОБСЄ перейдуть до «субстантивних переговорів», додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Ситуація в Нагірному Карабасі різко загострилася 27 вересня після того, як Азербайджан почав масштабну військову операцію з метою повернути під свій контроль цей регіон, населений переважно етнічними вірменами. Обидві сторони звинувачують одна одну в цілеспрямованому обстрілі цивільних об’єктів.

Схожі новини