Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наче ти ночуєш в офісі: всі підводні камені дистанційної роботи

  • 09.10.2020, 11:55
  • 706

Microsoft Corporation була основним бенефіціаром буму роботи на дому, спровокованої пандемією COVID-19. Однак американський топменеджер та головний виконавчий директор компанії Сатья Наделла розповів про підводні камені, пов'язані з тривалою відсутністю офісу

Передає іноземне видання Bloomberg.

Труднощі, з якими стикаються співробітники та роботодавці:

  1. Онлайн-зустрічі можуть втомити співробітників і зробити важчим перехід від робочих думок до особистого життя. Ба більше, коли ви працюєте з дому, іноді здається, що ви спите на роботі.
  2. Дослідження мозку доводять, що відеоконференції можуть бути особливо нервовими. Через тридцять хвилин після початку першої ранкової відеозустрічі співробітник втомлюється через концентрацію, яка необхідна під часу перегляду відео.
  3. Дистанційна робота позбавлена ​​деяких переваг компанії: відеозустрічі стають більш транзакційними.
  4. Навчання, перепідготовка, підвищення кваліфікації стане величезною проблемою для роботодавців під час прийняття в компанію співробітників, які працювали віддалено.

Відтак, Microsoft створив новий продукт, який покликаний розв'язати цю проблему. У режимі «Разом» учасники відеодзвінків можуть розміщуватися в аудиторії, конференц-залі або кафе, щоб спробувати відтворити атмосферу офісу.

Читайте також: Робота не вовк… А нова робота — стрес!

«Пандемія навчила мене приділяти більше уваги плануванню свого графіку, цінувати особистий час, розділяти роботу та приватне життя», — відзначив Наделла.

Схожі новини