Передплата 2024 ВЗ

Європейці занепокоєні виборчим процесом в Україні - Кубілюс

  • 08.10.2020, 20:14
  • 688

У Європарламенті уважно стежать за місцевими виборами в Україні

Про це пише у твіттері депутат Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс. Він наголошує, що місцеві вибори — це тест на демократію, а такі кричущі випадки, як у Кременчуці, викликають стурбованість європейських партнерів України.

«Лакмусовий папірець дійсної демократії — це місцеві вибори в Україні. Україна, як демократична держава, повинна забезпечити проведення відкритих та чесних виборів. Не повинно бути сумнівів щодо рівної участі всіх партій. Нас хвилює Кременчук і подібні випадки», — пише Кубілюс.

Як відомо, 29 вересня у Кременчуці ТВК всупереч закону не зареєструвала виборчий список кандидатів від партії «Європейська Солідарність» до міськради.

2 жовтня Окружний адміністративний суд Полтави скасував рішення ТВК про відмову в реєстрації списку кандидатів «Європейської Солідарності» до міської ради Кременчука і зобов’язав повторно розглянути документи. 6 жовтня рішення суду першої інстанції підтвердив Другий апеляційний адміністративний суд у Харкові.

Попри це, Кременчуцька міська ТВК відмовилась виконувати рішення суду щодо допуску «Європейської Солідарності» на вибори у міськраду і провела жеребкування партій без участі «ЄС».

8 жовтня «Європейська Солідарність» звернулася до ЦВК із вимогою розпустити ТВК у Кременчуці через жорсткі порушення закону, сформувати новий склад комісії і зареєструвати кандидатів від «ЄС».

Схожі новини