Передплата 2024 «Добра кухня»

Найсмачніший десерт за версією журналу «Добра кухня»

Зберігайте рецепт десерту

Торт «Карпатка із заварним кремом»

Для заварного тіста:

  • 70 мл води
  • 70 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • ¼ ч. ложки солі
  • ¼ ч. ложки цукру
  • 3 великі яйця

Для заварного крему:

  • 2 яйця
  • 500 мл молока
  • 130 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г вершкового масла 82%

Для посипання:

  • 1 ст. ложка цукрової пудри

Заварна основа для крему. Молоко прогріти до гарячого стану, змішати яйця з цукром і кукурудзяним крохмалем.

Влити гаряче молоко тонкою цівкою до яєць, знову масу у каструльку і заварити, постійно помішуючи, 7−10 хв, до появи перших бульбашок кипіння.

Накрити крем харчовою плівкою впритул і дочекатися повного охолодження.

Заварне тісто. Змішати воду з молоком, додати вершкове масло, сіль і цукор.

Нагріти до гарячого стану, додати просіяне борошно.

Постійно помішуючи, заварити тісто, поки воно не збереться в однорідну грудку.

Прогріти його ще 1−2 хв, щоб випарувалася зайва рідина.

Перекласти тісто в миску, щоб воно швидше охололо.

Коли тісто охолоне, додати по одному яйця (кімнатної температури), щоразу добре вмішуючи їх у масу.

Розділити тісто на 2 рівні частини, розподілти по пергаменту, формуючи невеликі «хвильки».

Випікати в завчасно прогрітій до 190 °C духовці 15−25 хв.

Орієнтуйтеся на свою духовку. Тісто має добре зарум'янитися.

Готовим коржам дати охолонути.

Заварний крем. Важливо, щоб масло і основа для заварного крему були кімнатної температури, щоб крем не розшарувався.

Збити масло до посвітління і пишності, 3−4 хв. Додавати по 1 ст. ложці заварну основу, продовжуючи збивати. Наступну порцію заварної основи додавати лише тоді, коли добре змішається попередня.

У форму діам. 22 см викласти один корж, зверху змастити його кремом.

Накрити другим коржем, руками трохи утрамбувати, щоб крем рівномірно розійшовся.

Форму накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 2−3 год, а краще на ніч, щоб торт добре тримав форму.

Готовий торт посипати зверху цукровою пудрою.

Схожі новини