Передплата 2024 ВЗ

У Киргизстані закрили держкордон через зникнення президента Жеенбекова

  • 08.10.2020, 13:15
  • 703

У Киргизстані не можуть визначити місцезнаходження президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова, тому в цілях безпеки закрили держкордон

Про це «Інтерфаксу» повідомив заступник голови Ради безпеки країни Омурбек Суваналієв. Проте російське видання РИА Новости, з посиланням на пресслужбу Жеенбекова, повідомило, нібито президент все ще перебуває в столиці Бішкеку.

Також невідомо, де наразі перебуває експрем'єр-міністр країни Кубатбек Боронов.

«Президент у Бішкеку. Особисто проводить переговори з політичними силами. Всі зусилля скеровані на те, щоб повернути все в правове русло», — сказала прессекретарка Толгонай Стамалієва.

Читайте також: Заворушення в Киргизстані: демонстранти захопили будівлі уряду і мерії Бішкека

Водночас Суваналієв додав, що перші особи країни не з'являлися на публіці з початку протестних акцій. Було кілька звернень президента, опублікованих в інтернеті, але де вони записані, невідомо.

«Посадові особи, які покинули парламент, перебувають у конспіративних місцях. Сказати точно, де, ми не можемо, багато хто з них ховається. Частина з них, як Боронов, запевняє, працює віддалено і у відставку не подавали. Таких реваншистів досить багато, що може призвести до великих зіткнень», — пояснив він.

Суваналієв зазначив, що політичні сили Киргизстану все ще не можуть домовитися між собою. Силовики вживають усіх заходів, щоб не допустити зіткнень.

Нагадаємо, у понеділок, 5 жовтня, після виборів у столиці Киргизстану почалися акції протесту. Для розгону демонстрантів правоохоронці застосували сльозогінний газ та водомети, є постраждалі.

Згодом, Центральна виборча комісія не визнала результати виборів у Киргизстані.

Також на тлі масових протестів щодо результатів парламентських виборів, прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов подав у відставку. Згодом у Киргизстані опозиція створила другу координаційну раду.

У ході акцій протесту щодо результатів парламентських виборів у Бішкеку кількість постраждалих зросла до 911 осіб.

Схожі новини