Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Місцеві вибори: які партії потрапили у трійку лідерів за соцопитуванням

  • 08.10.2020, 12:15
  • 1 133

На місцевих виборах в обласні ради зараз ведуть перед 5 політичних сил

Про це свідчать результати IV хвилі опитування Соціологічної групи «Рейтинг» (4−7 жовтня).

Так, соціологи представили агрегований рейтинг партій на місцевих виборах. Він є сумою всіх результатів політичних сил на виборах до обласної ради кожної області. Респондент обирав зі списку, який був унікальним для кожної обласної ради (в Києві — міської ради). Сукупно в рейтинг потрапило 77 різних партій, з яких переважна більшість — місцеві партії, які балотуються в одну або кілька обласних рад.

Згідно з результатами нової хвилі опитування, на виборах до облрад «Слугу народу» готові підтримати 17,2% виборців (серед тих, хто визначився з вибором і піде голосувати).

Рейтинг даної політсили трохи виріс порівняно з кінцем вересня (з 15,5% до 17,2%).

За партію «Європейська Солідарність» проголосували б 11,7% респондентів (серед тих, хто визначився з вибором і піде голосувати). Рейтинг політсили також трохи виріс (з 11,4% до 11,7%).

«Опозиційну платформу — За життя» зараз готові підтримати 12,6% опитаних (на кінець вересня таких було 11,4%).

У ВО «Батьківщина» — 7,5% підтримки респондентів (у порівнянні з кінцем вересня, рейтинг знизився на 0,8%).

Партію «За майбутнє» планують підтримати 7,2% опитаних (на кінець вересня таких було 6,2%).

Відтак, умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: «Слуга народу», ОПЗЖ, «Європейська Солідарність», «Батьківщина», «За майбутнє».

Читайте також: Зеленський швидко втрачає довіру українців: опитування

Партію «Наш край» підтримують 4,0% респондентів, Радикальну партію Олега Ляшка — 3,9%, УДАР Віталія Кличка — 3,0%, партію Шарія — 2,6%, ВО «Свобода» — 2,4%, партії «Голос», «Перемога Пальчевського», «Сила і честь» — по 1,6%, партію «Пропозиція» — близько 1%.

Сумарний рейтинг інших партій (загалом місцевих), які беруть участь у місцевих виборах і були включені в список для дослідження, — 22,2%.

Схожі новини