Передплата 2024 «Добрий господар»

Скандал у Нідерландах: лікар-гінеколог таємно запліднив 17 жінок

  • 08.10.2020, 12:55
  • 980

В Нідерландах гінеколог Ян Вільдшут запліднив щонайменше 17 жінок, які вважали, що отримують сперму від анонімних донорів

Про інцидент розповіли в лікарні в місті Зволле на Сході країни, де працював медик із 1981 по 1993 рік. Дізнавшись про обман у 2019 році, клініка вирішила оприлюднити інформацію, щоб «сприяти більшій прозорості» у питанні донорства сперми, пише Daily mail.

уперше вдалося дізнатися про батьківство саме через комерційну базу даних, коли дитина виявила збіг своєї ДНК з племінницею Вільдшута (померла в 2009 році), зазначає нідерландська газета De Stentor.

«Ми ніколи не підозрювали, що він міг бути донором», — сказав виданню батько одного із біологічних синів гінеколога. Водночас чоловік додав, що лікар справляв враження доброзичливої та чесної людини.

У лікарні повідомили, що біологічні діти Вільдшута, яких підтвердили за допомогою ДНК-тестів, та його сім'я регулярно контактують і мають гарні стосунки.

Гінеколог-запліднювач уже помер. Нідерландська інспекція з питань охорони здоров'я та молоді відмовилася відкривати справу, оскільки на той час лікування безпліддя не регулювалося законодавством.

Читайте також: Зачаті в один день близнюки народилися з різницею в 15 років

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки жінка, яка 10 років перебуває у вегетативному стані, народила дитину. За цим фактом поліцейські розпочали розслідування щодо сексуального насильства в медзакладі. Адже жінка весь час перебувала у своїй кімнаті у медичному центрі у місті Фенікс, штат Арізона.

Схожі новини