Передплата 2024 ВЗ

У Львові відкриють відділення трансплантації кісткового мозку

  • 08.10.2020, 11:35
  • 751

Відділення трансплантації кісткового мозку буде створено у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі на вул. Дністерській і у ньому рятуватимуть дітей з усієї Західної України

У Центрі для реалізації цього проєкту відвели частину приміщень, які переобладнають під спеціальні бокси. Головним спонсором є Fondazione Rosa Pristina з Італії. Бюджет проєкту наразі становить 500 тис. доларів і його мають реалізувати до кінця 2022 року.

Цю новину працівники Центру повідомили у середу, 7 жовтня, на своїй сторінці у Facebook.

«Ми розпочинаємо масштабний проєкт зі створення підрозділу трансплантації кісткового мозку у нашому центрі. Проєкт фінансується головним спонсором Fondazione Rosa Pristina з Італії. Нашими партнерами є Soleterre Onlus та Благодійний фонд Запорука», — сказано у повідомленні.

Дитячий онколог, головний організатор цього проєкту зі сторони лікарні Роман Кізима повідомив, що італійські спонсори на початок цього проєкту виділяють 500 тис. доларів.

Читайте також: «Побачите: він ще буде піаністом…»: у лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію

«У бюджеті передбачено, що за ці кошти будуть створені спеціальні бокси для трансплантації, закуплено відповідне обладнання, а також певна частина коштів буде скерована на освітній проєкт, бо суперсучасне обладнання без відповідно підготовлених лікарів працювати не буде. Ми ще навесні вели перемовини про навчання наших лікарів в Італії, але через пандемію коронавірусу це наразі неможливо. Тож освітній проєкт розпочали в Києві, в лікарні ОХМАТДИТ, де 7 жовтня провели четверту трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора і львівські лікарі брали у ній участь», — каже Роман Кізима.

Група львівських лікарів: онкологи, гематологи, педіатри, реаніматологи, психологи взяли участь у четвертій трансплантації кісткового мозку від неродинного донора у Києві
Група львівських лікарів: онкологи, гематологи, педіатри, реаніматологи, психологи взяли участь у четвертій трансплантації кісткового мозку від неродинного донора у Києві

Проєкт розрахований до кінця 2022 року і тоді львівські лікарі вже почнуть самостійно проводити операції з пересадки кісткового мозку. Операції з пересадки кісткового мозку будуть проводитися за рахунок держави.

За словами директора Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрія Синюти, відділення трансплантації кісткового мозку буде розташований на шостому поверсі Центру. Наразі там є лікарняні палати, які обладнають під спеціальні бокси з потужною системою вентиляції.

Схожі новини