Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кременчуцька ТВК всупереч рішенням судів провела жеребкування без «Європейської Солідарності» - партійці викликали поліцію

  • 07.10.2020, 22:14
  • 707

Кременчуцька міська ТВК відмовилась виконувати рішення суду щодо допуску «Європейської Солідарності» на вибори у міськраду

Про це повідомив народний депутат Микола Княжицький.

«Виборча комісія Кременчука всупереч закону, всупереч рішенню суду, фактично створюючи перешкоди законному виборчому процесу, відмовилася це робити і щойно провела жеребкування без «Європейської Солідарності», — сказав Княжицький під час прямого включення на «5 каналі».

Микола Княжицький повідомив, що представники «Європейської Солідарності» викликали поліцію. «Такої диктатури на виборах і нехтування законом не було навіть за Януковича», — говорить депутат.

«На питання журналістів щодо підстав для такого вчинку члени комісії здебільшого відповідали «без коментарів» або «це було одноосібне рішення голови». При цьому всупереч закону члени комісії провели жеребкування і затвердили голосуванням текст виборчого бюлетеня, де є 13 партій, окрім «ЄС», — зазначив Микола Княжицький.

«Я хочу зараз звернутися до міністра внутрішніх справ пана Авакова, до генерального прокурора пані Венедіктової, до членів ЦВК із проханням захистити демократію в нашій країні. У нас можуть бути різні політичні погляди, ми можемо стояти на різних позиціях, але поки ми маємо право бути обраними й обиратися, ми захищені від Путіна і Лукашенка», — заявив Микола Княжицький.

Як відомо, 29 вересня у Кременчуці ТВК всупереч закону не зареєструвала виборчий список кандидатів від партії «Європейська Солідарність» до міськради.

2 жовтня Окружний адміністративний суд Полтави скасував рішення ТВК про відмову в реєстрації списку кандидатів «Європейської Солідарності» до міської ради Кременчука і зобов’язав повторно розглянути документи. 6 жовтня рішення суду першої інстанції підтвердив і Другий апеляційний адміністративний суд у Харкові.

Схожі новини